Sint-Oedenrode – Lieshoutsedijk 33

Specificaties

Status
Verkocht
Bouwjaar
1959
Garage
Vrijstaand steen
Ligging
Aan bosrand, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud
465 m3
Woonoppervlak
126 m2
Perceeloppervlak
5.770 m2
Tuinoppervlakte
500 m2
Tuin
Tuin rondom
Achterom
Ja
Energieklasse
F
Verwarming
CV ketel
Warm water
CV ketel
Voorzieningen
Glasvezel kabel

Omschrijving

Op deze landelijke locatie komen wonen en hobby optimaal bij elkaar! In de vrijstaande woning kan je heerlijk wonen in een natuurlijke omgeving. Het natuurgebied ‘de Moerkuilen’ is letterlijk je voortuin en aan de achterzijde heb je de open ruimte van de groene weiden
De woning heeft een perceel van maar liefst ca. 5.770 m2 met een grote schuur / garage en een uitgestrekt weiland, ideaal voor zowel de hobbyist- als de dierenliefhebber.
Met een slaapkamer en badkamer op de begane grond is de woning niet alleen levensloopbestendig maar is er ook een zeer goede basis voor een praktijkruimte of bijvoorbeeld een schoonheidssalon.

Dommelbeemden en Moerkuilen is een natuurreservaat van Staatsbosbeheer in de Nederlandse provincie Noord-Brabant aan een bocht van het Dommeldal ten noordoosten van Nijnsel bij Sint-Oedenrode. Het beschermde gebied meet ruim 100
hectare.

Dommelbeemden
De Dommelbeemden bestaan uit soortenrijke schrale hooilanden met knotwilgen en onder andere ratelaars en orchideeën. een oude dichtgroeiende meander van de Dommel met veel waterlelies. Op een hoger gedeelte dat deel uitmaakt van de Midden-Brabantse dekzandrug zijn van oudsher bolakkers gelegen.

Moerkuilen
De Moerkuilen grenst aan de Dommelbeemden. Het is een veenplas in het Dommeldal met onder andere waterlelies, fonteinkruiden, slangenwortel en zeggensoorten. De plas is ontstaan in een laagte met veengrond die werd afgegraven voor het winnen van turf. Het riviertje de Dommel stoomde er langs een hoger gelegen plateau, hiervan resteert nog een markante steilrand. Rond de visrijke veenplas die veel vogels trekt is een broekbos ontstaan dat wordt begrensd door begroeide rivierduintjes. Er is een gevarieerde flora met onder meer hengel en dalkruid.”

Bijzonderheden:
Fraai gelegen nabij natuurgebieden, zoals de Moerkuilen, Dommelbeemden en het Vresselsbos
Slaapkamer en badkamer op de begane grond (2015)
Grote garage en schuur
Eigen weiland van ca 4.700m2
Glasvezel aansluiting

Beschrijving woning:

Begane grond:
Entree/hal met garderobe, trap naar verdieping en toegang naar de keuken en woonkamer. In de praktijk zal men via de bijkeuken aan de achterzijde de woning betreden.

Woonkamer:
Ruime doorzonwoonkamer met zicht op het bos aan de overzijde en veel lichtinval.
De wanden zijn behangen en de vloer is voorzien van tegels met vloerverwarming.
Vanuit de woonkamer is de woon/eetkeuken te bereiken.

Keuken:
Ruime leefkeuken met inbouwkeuken voorzien van een 1 1/2 spoelbak. 4 pits gasfornuis, afzuigkap en vaatwasser. De keuken heeft verder een ruime kelderkast.
De keuken is bereikbaar vanuit zowel de hal, de woonkamer als ook via de bijkeuken en is daarmee het hart van de woning zogezegd.

Slaapkamer begane grond:
In 2015 is er een slaapkamer op de begane grond aangebouwd aan de woning met een badkamer. De slaapkamer heeft openslaande deuren naar de voortuin en de badkamer is zowel vanuit de bijkeuken als ook van uit deze slaapkamer te bereiken.
De slaapkamer heeft verder een tegelvloer met vloerverwarming en is uiteraard geschikt om gebruikt te worden als speelkamer, kantoor en of praktijkruimte.

Badkamer:
Gelijktijdig met de slaapkamer is in 2015 de badkamer op de begane grond gerealiseerd, deze heeft een douchehoek, wastafel en wc .

Bijkeuken:
Ruime bijkeuken met witgoed aansluiting en situering cv-ketel (Nefit b.j. ca. 2000), toiletruimte met hangende wc en fonteintje, en toegang naar de keuken, de slaapkamer
begane grond en de badkamer.

1e verdieping
Overloop naar 4 slaapkamers en een separate
toiletruimte.
De slaapkamers en de overloop zijn voorzien van vloerbedekking en de wanden zijn behangen.
De slaapkamers aan de voorzijde hebben vaste inbouwkasten. De slaapkamer aan de rechtervoorzijde heeft bovendien een wastafel.
Het ruime toilet heeft een hangende wc en wastafel.

Zolder
De bergzolder is bereikbaar via een vlizotrap.

Tuin en garage:
Naast de woning ligt een ruime oprit, naar het erf en de garage /schuur. De oprit biedt ruimschoots plaats aan meerdere auto’s.
Achter en naast de woning is de beschutte
achtertuin gelegen.
De brede garage en schuur zijn ideaal voor hobbyisten, is verder voorzien van water en de zolder biedt nog eens extra bergruimte.
Achter de schuur ligt een weiland van
ca. 4.700 m2. Aan de schuur is verder een “veldschuur” gebouwd. Alle mogelijkheden dus voor het houden van hobby vee.

In de directe omgeving zijn voor wandel-, mountainbike – en paarden liefhebbers diverse routes in de diverse natuurgebieden nabij
de Lieshoutsedijk.

Ligging:
De woning is gelegen in het groene buitengebied van Sint-Oedenrode, nabij het natuurgebied de Moerkuilen / Dommelbeemden, en op loopafstand van het Vresselsbos, terwijl de bebouwde kom van Sint-oedenrode op slechts enkele minuten fietsen is gelegen.
De oprit naar de A50 is eveneens nabij gelegen voor een perfecte ontsluiting richting
Eindhoven Veghel, Uden en Den Bosch.

Algemeen:
De woning is qua onderhoud prima bijgehouden maar dient inmiddels wel gerenoveerd te worden naar de smaak en wensen van nu.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.